Terran koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i prilagodbu sustava.


Detalji Slažem se!

Povijest Terran-a

1920-1999

 

Utemeljitelj Mészáros Kálmán ju u mjestu Negyed koje danas pripada Slovačkoj započeo ručnu proizvodnju betonskog crijepa. U okolici i danas se mogu pronaći oko 90 godina stari krovovi pokriveni tzv. "Mészáros crjepovima".

Godine 1995. Mészáros Vilmos, kao druga generacija ručnu proizvodnju crijepa zamjenjuje s poluautomatskom strojnom linijom u južno-baranjskom gradu Bóly sa bogatom obrtničkom tradicijom. Današnja tehnologija proizvodnje je u potpunosti automatizirana i dostigla je vrhunski nivo proizvodnje crjepova u Europi.

 

2000-2004

 

Zahvaljuljući dinamičnom razvoju tehnologije proizvodnju tipa Mediterran15 zamjenjujemo za tip Mediterran10, a kasnije novu proizvodnju crjepova preimenujemo na ime Danubia.

U Slovačkoj u mjestu Farkasd od 2000. godine djeluje Mediterran Slovačka s.r.o. gdje je stiglo do potpunosti automatizirane proizvodnje koja vam jamči stalnu sigurnost i vrhunsku kvalitetu crijepa vašeg krova.

Godine 2001. došlo je do uvođenja jednog južnjačkog, tipično mediteranskog crijepa pod imenom Coppo.

2003 putem daljnjeg razvoja proizvodnje, stvoren crijep Coppo sa površinski specijalno višeslojno obrađenom linijom, te Coppo dobio je glavnu nagradu sajma građevine "Construma" iste godine u Mađarskoj.

 

2005

 

Naša tvrtka je uvođenjem proizvodnje nove linije, obogatila asortiman proizvoda. Linija proizvoda Rundo je jedinstvene izrade i svojim klasičnim oblicima učint će bilo koju zgradu estetski lijepom i jedinstvenom, preporučena je i za sanaciju krovova.

Na sajmu BNV u Budimpešti (Mađarska) proizvod Rundo nagrađen je visokim priznanjem.

 

2007

 

Godine 2007. kao nastavak uspješne proizvodnje crjepova pojavio se crijep Zenit , koju uzbudljivom carbon bojom, jednostavnim oblikom te homogenom površinom predstavlja novu tehnologiju među dosadašnjim krovovima. Površina Zenit crijepa je pokrivena jedinstvenim ColorSystemom koji pruža zaštitu boja, te predstavlja svježije i ljepše tonove. Taj zaštitni sloj jamči da će crijep i nakon više godina izgledati kao potpuno nov.

 

2008

 

Naš asortiman pomoću zaštitnog ColorSystema, proširuje se i u ostalim oblicima tipa proizvodnje kao što su Rundo, Danubia, Coppo odnosno Zenit.

 

2010

 

Kao rezultat dugotrajnog istraživačkog rada razvijen postupak površinske obrade Resistor, koji crijepu osigurava izuzetno visok stupanj zaštite i trajnosti, na oblicima tipa proizvodnje Rundo, Danubia, odnosno Zenit.

 

2012

 

Proizvodnja počinje u najnovijoj tvornici u Bólyu, ta inovacija je u Srednjoeuropskoj regiji jedinstvena u razvoju suvremene tehnologije, s kojom kontinuirano proširujemo prodajnu mrežu svojih proizvoda, te činimo još dostupnima.

 

2014

 

Od Mediterrana do Terrana. U cilju daljnjeg jačanja tržišne pozicije novi korak je i promjena imena. Nedavni tehnološki napredak poklapa se sa izgradnjom nove tvornice. Sa Terran imenom dajemo do znanja da su naši proizvodi napredniji, bez obzira u kojoj klimatskoj zoni primijenjeni, svuda estetski primamljivi i predstavljaju moderan stil današnjice.

 

Budućnost

 

Uz bezvremensku kvalitetu, koja proizlazi iz fizikalnih karakteristika naših proizvoda, filozofija naše tvrtke je stvaranje ugođaja koji zrači životnom radošću, a uz pomoć jedinstvenih oblika i boja. Činimo značajne korake u smislu kontinuiranog unaprjeđivanja proizvoda kako bi Vi – dajući mašti na volju – mogli odabrati krovni pokrov koji najbolje odgovara Vašem ukusu i stilu.

 

Nagrade i priznanja